Vrijwilligers vertellen

Vrijwilligers vertellen over Op de Bies
Vrijwilligerswerk. Wie zijn de bijzondere mensen achter het waardevolle stukje extra invulling in het leven van onze cliënten? De Media Entertainment Groep van Op de Bies laat in leuke, korte filmpjes vrijwilligers aan het woord die vertellen over hun werk bij Op de Bies.

Huub zou dit werk wel tot zijn 85e willen doen...
Henk werkt al zeven jaar als vrijwilliger bij de houtgroep van atelier Biesonder. Hij vindt het prachtig om te zien welke creatieve dingen cliënten - ondanks hun beperking - keer op keer maken. Vrijwilliger worden bij Op de Bies: dat raadt Huub iedereen aan!
Bea, Jeanine en de Ouderensoos
Bea en Jeanine zijn vrijwilliger bij de Ouderensoos. Ze ondernemen leuke dingen met oudere cliënten van Op de Bies. Zo is er op donderdag een muziekochtend. "Lekker ontspannen, gezellig zingen en lachen met z'n allen... een feestje voor de cliënten, maar ook voor de begeleiders!"
Nellie vertelt over haar 'wandelkind'
Na een onverwachte hereniging tijdens haar vakantie ging Nellie aan de slag als vrijwilliger bij Op de Bies. Nu maakt ze wekelijks een wandeling van anderhalf uur met haar vaste 'wandelkind'. Hierna drinken ze nog gezellig een kopje koffie in het restaurant en vertellen ze over wat ze die week hebben meegemaakt.

Jan: vrijwilligerswerk motiveert mij!
Jan werkt als vrijwilliger bij de Media Entertainment Groep van Op de Bies. Hier leert hij cliënten hoe ze zelf prachtige foto's kunnen maken. Werken met cliënten motiveert hem om naar dingen te kijken op een andere manier dan hij gewend is.

Maak kennis met Regina
Regina werkt als vrijwilliger op de Biesrunner, het elektrische wagentje dat cliënten vervoert over de centrumlocatie van Op de Bies. Daarnaast wandelt ze met verschillende cliënten. Het leukste aan haar werk vindt ze het contact met de cliënten en collega's.
Deel deze pagina op