Wie is Op de Bies

Wie is Op de Bies?
Wonen en werken, zoveel mogelijk actief aan het leven meedoen, afspreken met vrienden en jezelf ontwikkelen. De meeste mensen doen dat zelfstandig. Anderen hebben een steuntje in de rug nodig. Op de Bies is er voor die anderen.

Aan de rand van het Limburgse Heuvelland, maar ook midden in de samenleving ligt Op de Bies. Wij zijn er voor mensen met een (ernstige) lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Vaak worden deze mensen door hun soms onvoorspelbare gedrag niet of verkeerd begrepen.

Op de Bies beschikt over moderne en comfortabele woningen met alle daarbij behorende voorzieningen op onze centrumlocaties in Landgraaf en Kerkrade. Ook hebben we woningen en appartementen in onder meer Kerkrade, Simpelveld, Landgraaf en Hoensbroek.

Voor wie nog niet zover is om bij Op de Bies te komen wonen, biedt Op de Bies ondersteuning thuis met logeer- en dagbestedingsfaciliteiten. Zo bieden wij onze cliënten het woon- en leefklimaat dat past bij hun wensen en mogelijkheden.

Centrumlocatie Landgraaf
Onze centrumlocatrie is een kleine dorpskern met vriendelijke huizen, veel groen, wandel- en fietspaden en voorzieningen die horen bij het leven van alledag. Denk aan een kleine boerderij, een winkel, zwembad, kapelletje en uiteraard alle noodzakelijke medische voorzieningen. Het mooie van de centrumlocatie is dat zij een veilige en beschermde woonomgeving biedt waar een deel van onze cliënten behoefte aan heeft.

Buitenwoningen
Onze buitenwoningen en appartementen bieden cliënten de mogelijkheid tot begeleid zelfstandig wonen in de wijk. Op de Bies kent verschillende vormen van begeleid zelfstandig wonen. Op sommige locaties is onze begeleiding permanent aanwezig. Op de kleinere appartementen spreken de cliënt en de begeleiding een of meerdere keren per week af om te bespreken hoe het gaat.

Deel deze pagina op