Bewoners vertellen

Onze bewoners vertellen je zelf graag alles over hoe het is om bij Op de Bies te wonen!

Klik op een van de onderstaande links om de verhalen van de bewoners te lezen.

Mark is heel tevreden over waar hij nu woont
Mark is heel tevreden over waar hij nu woont
"Mijn naam is Mark en ik woon op de centrumlocatie van Op de Bies in Landgraaf. Ik ben zes jaar oud en woon met zeven leeftijdsgenootjes op het adres Hereweg 151a. Ik heb een eigen kamer, waar ik eigenlijk alleen kom om te slapen. Overdag kan ik uiteenlopende activiteiten doen bij Op de Bies. Zoals snoezelen en muziek maken."
Lees meer

"Ook ga ik één keer in de week zwemmen en naar de boerderij. Mijn moeder komt bijna iedere dag op bezoek. Daar word ik heel blij van. Als mijn tweelingbroertje en zusje meekomen, is het helemaal feest. Ik vind het leuk om ze een beetje te plagen en gek met ze te doen. Dan schater ik het uit. Mijn moeder is ook heel tevreden over waar ik woon. Ze zegt dat ik goed vooruit ben gegaan door de therapieën en dat ik bij Op de Bies krijg wat ik nodig heb."

Jos heeft het reuze naar zijn zin bij Op de Bies
Jos heeft het reuze naar zijn zin bij Op de Bies
Hallo, ik ben Jos en woon sinds 15 augustus 2013 bij Op de Bies in Hoensbroek. Tot die tijd heb ik altijd bij mijn moeder gewoond in Kerkrade. Mijn familie - en ik zelf ook - dachten dat het best wel moeilijk zou zijn om weg te gaan bij mijn moeder. Niks is minder waar. Ik heb het reuze naar mijn zin bij Op de Bies. Ik heb een mooie kamer op de tweede etage van een flat."
Lees meer

"Elke dag moeten we veel dingen zelf doen. Zo bepalen we zelf wat we eten, doen we de boodschappen en koken we om de beurt. Ik doe dit op maandag. De begeleiders helpen hier wel een beetje bij. We eten gezamenlijk in de keuken. Altijd om half zes.

Op dinsdag eet ik eerder, want dan ga ik naar de muziekschool voor de drumles. Ik ben grote fan van de voetbalclub Roda JC. Ik ga naar iedere thuiswedstrijd. Ik heb een seizoenskaart én mijn vaste plaats op de tribune. Ook houd ik heel veel van carnaval. Ik ben al vier keer prins geweest. O, ja en ik werk bij het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL), voorheen de Licom."

Deel deze pagina op