Hoe betaal jij je zorg?

Hoe betaal jij je zorg?
De zorg binnen Op de Bies valt onder de Wet langdurige zorg, de Wlz. Dit is de voormalige AWBZ. Je krijgt zorg via de Wlz als je 24 uur per dag zorg nodig hebt.

De Wlz zorgt er voor dat je de zorg krijgt die je nodig hebt. Voor de zorg en diensten die Op de Bies biedt, is een passende indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Deze indicatie vraag je zelf aan. Met een geldige indicatie betaalt het Zorgkantoor de kosten van de zorg en diensten die Op de Bies biedt (bij extramuraal kan dit ook in PGB).

Alle mensen die recht hebben op langdurige zorg (met een WLZ-indicatie) kunnen met hun vragen terecht bij het zorgkantoor of bij de onafhankelijke cliëntondersteuners van MEE of van Advies Zorgbelang.

De MEE-organisatie bij jou in de buurt vind je op www.mee.nl/meelocator Je kunt ook bellen met 0900-999 88 88.

Advies Zorgbelang is te bereiken via www.adviespuntzorgbelang.nl of via  0900-243 81 81.

Vragen over je indicatie of financiering? 
Voor al jouw zorgvragen kun je terecht bij het Servicebureau van Op de Bies. Neem contact op via 045 - 533 99 00 of door te mailen naar servicebureauodb@koraalgroep.nl 

Kijk voor uitgebreide en toegankelijke informatie over de Wet langdurige zorg ook eens op de website van de Rijksoverheid.

Deel deze pagina op